Perşembe, Mayıs 04, 2006


Buz 'dan kase yapmak için gerekenler küçüklü , büyüklü birbirinin aynısı
yada benzeri iki kase , koli bandı , arzuya göre süslemek için yaprak ,
çiçek vb. , su ve derin dondurucu.
a - İki kase iç içe konur
b - Koli bandıyla , dıştaki kase üst tarafından bantlanır. İki cam kasenin
arasına su dökülür. Suyun kaldırma gücüyle içte ki kase havalanır ve dış
kase ile aynı seviye geldiğinde koli bandına dayanır ve daha fazla yükselmesi
engellenir. Bu arada kaseler arasında otomatikman boşluk oluşur.
Bu aşamada suyun içine çiçek , yaprak yada ne arzu ederseniz ondan koyup
süsleme yapılır.
c - hazırlanan kase derin dondurucuya konur ve bir gece veya tam gün
donması beklenir. Kullanılacağı zaman çıkartılıp bir süre oda sıcaklığında
bekletilir yada musluk suyundan geçirilir. Buz , kapların içinden kendini
bırakır ve sizinde kazan doğurdu misali üçüncü bir kaseniz olur. Ne güzel
değil mi ?
d - sonra bu kasenin içine meyve , dondurma , buz , karides ...vs. konulup
sevis yapılır.

Süsleme aşamasında , begonviller yerleştiririlebilinir...harika olur.
2 adet sarmaşık yaprağıyla da süslenebilir.Dondurucu da kalıbın eğri
durmamasına dikkat edin ,eğer eğri durursa, yamuk bir görüntüsü olur.
Altına bir tabak koyarak servis yaparsanız iyi olur. Yoksa yavaş yavaş
eriyip masa örtünüzü ıslatır.Bu kase bir kere kullanıldıktan sonra tekrar
buzluğa konulursa ikinci günde kullanılabir...
(Forumtr.com 'dan araklanmıştır)
posted by S.Gabriel @ 9:36 ÖS